Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η ζοφερή ομίχλη του Κιλκίς (Μέρος 2ο)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ  ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ (Link για πρώτο μέρος)

Η έρευνα του αστυνόμου Κλαβίτου συνεχίζεται
Ο Κλαβίτος εξετάζει τη θέση: «Το Κιλκίς είναι μικρό και βαρετό».

Αυτή η φράση γεννά το εξής κρυμμένο ερώτημα: Ευθύνεται η πόλη σου για την ανία σου ή εσύ;

Ξέρετε, μια διαδεδομένη αρρώστια του Νεοέλληνα είναι να μετατοπίζει τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού, μακριά από τον εαυτό του.

Γνωρίζω τον Ιάσωνα. Καλλιτεχνική φύση. Σπούδασε θεατρολογία, τραγουδάει και χορεύει σάλσα. Αναγκάστηκε για οικονομικούς λόγους να επιστρέψει. Μαραζώνει εδώ.

Η Ελένη θέλει να φύγει. Ήταν ευτυχισμένη στην Αθήνα συμμετέχοντας σε μια ομάδα ατόμων που οργάνωναν κοινωνικές δράσεις και συζητήσεις σχετικά με ζητήματα της εποχής. Δε νιώθει ζωντανή χωρίς αυτό.

Ο Λευτέρης γύρισε στο νησί του πέρσι. Δε μπορούσε χωρίς να ψαρεύει.

Μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει που δεν είναι ευτυχισμένοι εδώ;

Έλα ντε...
 Ωστόσο, ξέρω και τον Γιάννη. Ο Γιάννης διαθέτει πολύ ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο, δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί με τίποτα που να του δίνει ικανοποίηση. Βγαίνει κάθε μέρα για καφέ και για μπύρα. Δηλώνει ότι βαριέται διότι βγαίνει στα ίδια μαγαζιά. Δεν έχει επιλογές.

Η Σόνια δηλώνει μίζερη. Γυρνάει περπατώντας από τη δουλειά της και δεν υπάρχουν αρκετές βιτρίνες να χαζέψει. Σκληρό…

Δύσκολα περνά και η Άννα. Δεν έχει ανοίξει ακόμα Mikel στο Κιλκίς.

Αυτοί μπορούν να κατηγορήσουν την πόλη τους για το ότι δεν είναι ευτυχισμένοι;


Χρειάζεται θάρρος για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι μπορεί αποκλειστικά ο ίδιος να ευθύνεται για το ότι δεν έχει ανακαλύψει με ποιο τρόπο η ζωή του θα είναι πλήρης.

Συμπέρασμα: Σημαντική μερίδα του κόσμου καταλογίζει αναίτια στην πόλη του την ευθύνη για προσωπικές τους ελλείψεις.


Ο Κλαβίτος εξετάζει τη θέση: «Το Κιλκίς είναι αντιερωτικό».

Κάτι πραγματικά κακό συμβαίνει σε αυτή την πόλη.

Πάρα πολλοί άντρες υποστηρίζουν ότι οι νεαρές του τόπου δεν κυκλοφορούν και ότι όταν βγαίνουν είναι ψωνισμένες, ακατάδεκτες και δεν είναι ανοικτές σε γνωριμίες.

Πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν ενδιαφέροντες νεαροί στο Κιλκίς. Αποζητούν την ενδιαφέρουσα γνωριμία και δεν προκύπτει. Κυκλοφορούν πολλοί λένε, αλλά κατά βάση είναι ενοχλητικοί και ντεκαβλέ.

Ως αποτέλεσμα, άντρες και γυναίκες ντύνονται, στολίζονται και σουλατσάρουν στην πιάτσα αλλά το καμάκι αγνοείται.

Ούτε eye contact, ούτε προσεγγίσεις…

Με τον όρο καμάκι εννοώ την απόπειρα γνωριμίας μεταξύ δύο μέχρι πρότινος αγνώστων ατόμων διαφορετικού φύλου που βρίσκονται σε κοινό χώρο, συνήθως ύστερα από οπτική επαφή και πρωτοβουλία του αρσενικού, με κίνητρο ερωτικό.

Οι άντρες απαξιούν να ασχοληθούν με τις «ψωνάρες» και οι γυναίκες απαξιούν να ασχοληθούν με τους «αγροίκους».


Συνεπώς, στο ερωτικό πεδίο μάχης η ειρήνη θριαμβεύει και απογοητεύει, καθώς το μπάνισμα, το φλερτ, ο έρωτας, η συντροφικότητα και το σεξ αποτελούν σημαντικό, αν όχι κυρίαρχο κομμάτι της ζωής του νέου.

Όσοι έτυχε κάποτε να βρεθείτε σε ντιβάνι ψυχαναλυτή παρατηρήσατε ότι οι γιατροί επιμένουν αβυσσαλέα να αντλήσουν πληροφορίες για την ερωτική σας ζωή. Ή ανώμαλοι είναι ή η επιστήμη αναγνωρίζει τη βαρύτητα της ερωτικής συμπεριφοράς.

Οπότε, είναι λογικό ένας νέος ή νέα στο peak των ορμονών να ξενερώνει ζώντας σε μια ερωτικά νεκρή πόλη.

Κανείς δεν τον κατηγορεί.

Εντούτοις, είναι δυνατόν το Κιλκίς να σκοτώνει τον έρωτα;

Πραγματικά άρρωστο…

Δεν έχω σίγουρη απάντηση.

Ζυγίζω τα δεδομένα ξανά και ξανά αλλά δεν καταλήγω σε κάποιο συμπέρασμα.

Cupid is down. Kilkis city is guilty?
Στην πιάτσα κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες, καμιά όμως κοινά αποδεκτή και καμιά ικανή να εξηγήσει το φαινόμενο στην ολότητα του.

Μια συλλογιστική πορεία είναι η εξής:

Το Κιλκίς είναι πολύ μικρή πόλη. Δεν έχει λούσα και φώτα με αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην έχουν ιδιαίτερη όρεξη να κυκλοφορήσουν. Μοιραία, τα κιλκισιώτικα μπαράκια συνήθως παραπέμπουν σε σαλούν. Η αναλογία αρσενικών-θηλυκών ατόμων είναι 3 προς 1 στην καλύτερη. Το λογικό επακόλουθο είναι οι γυναίκες να νιώθουν υπερεπιθυμητές και αφενός να ψωνίζονται, αφετέρου να νιώθουν απειλούμενες. Οι άντρες νιώθουν τον κίνδυνο της αγαμίας  και η απολεσθείσα ψυχραιμία τους οδηγεί σε αδιάκριτη και άξεστη συμπεριφορά προς το άλλο φύλο.

Αν στη συνάρτηση προσθέσουμε τη γενικότερη ύφεση του καμακιού, το πιθανό φόβο του κουτσομπολιού στην κλειστή κοινωνία και την μεγάλη ανακύκλωση προσώπων, ίσως καταλήξουμε στη λύση του μυστηρίου.

Ίσως και όχι όμως…

Σε κοιτάει βρε...
Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις ανθρώπινες συμπεριφορές, πολύ εύκολο να οδηγηθεί κανείς σε βεβιασμένα συμπεράσματα και πάντα υπάρχει πληθώρα φοβισμένων ανθρώπων, πρόθυμων να φορτώσουν σε άλλους ανθρώπους ή σε αφηρημένες έννοιες τις προσωπικές τους αδυναμίες.

Η ομίχλη παραμένει και η υπόθεση οδηγείται σε αδιέξοδο.

Ο γόρδιος δεσμός του μυστηρίου δε λύνεται και εγώ δε μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να ηττηθεί.

Μου είπαν ότι υπερβάλλω.

Έχω μέρες να κοιμηθώ.

Νιώθω ένα σφίξιμο.

ΤΕΛΟΣ. Case not closed.


Μπορείς να βοήθησεις τον ντετέκτιβ Κλαβίτο;
Υ.Γ: Καταθέστε τη δικιά σας ερμηνεία με κάποιο σχόλιο και βοηθείστε τον ντετέκτιβ Κλαβίτο να διαλευκάνει την υπόθεση που βρίσκεται σε τέλμα. Είναι το Κιλκίς και κατ'επέκταση η επαρχία αντιερωτική; Σε καταδικάζει η επαρχία στην ανία;

Υ.Γ 2: Και μη λησμονάτε ότι ένα σχόλιο (έστω και 5 λέξεων) αποτελεί την τροφή του τίμιου ανιδιοτελούς blogger, χωρίς να σας κοστίζει το παραμικρό. 

AMBER ALERT: Το καμάκι αγνοείται

Μήπως το ανάθεσαν στον λάθος ντετέκτιβ;;;

26 σχόλια:

  1. Ντέτεκτιβ Κλαβίτο έχω να παραθέσω την εμπειρία μου από ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε πριν από 2 χρόνια, στην πόλη του Κιλκίς.

    Σαββατόβραδο και club Danza είχε το πρόγραμμα.

    Αποφασίσαμε με ένα φιλαράκι να αράξουμε στον ιστορικό καναπέ που βρισκόταν έξω από το Danza και να καλησπερίσουμε 30 κοπέλες, ερχόμενες στο μαγαζί.

    Η καλησπέρα θα ήταν συγκρατημένη, κόσμια και με ευγενικό χαμόγελο.

    Από τις 30, ανταπόδωσαν μονάχα οι 2.

    Τα συμπεράσματα δικά σου.

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάνο σε ευχαριστώ για το ντοκουμέντο. Κάθε στοιχείο είναι πολύτιμο σε αυτή την δυσεπίλυτη υπόθεση.

      Διαγραφή
  2. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι απλούστερο από ότι νομίζεις. Οι άντρες απλά δεν το έχουν πια με το φλερτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Φίλε Κλαβίτο και χαίρομαι που συνεχίζεις την έρευνα ακούραστος. Για μένα το βασικό πρόβλημα είναι οτι (συνήθως οι γυναίκες το κάνουν)πολλοι βάζουν υψηλά Standarts για να κάνουν μια σχέση και στο τέλος καταλήγουν μόνοι και με μοναδική συτροφία την γκρίνια τους και το παραπονό τους.Πχ ολοι θα θέλαμε να είχαμε μια Ferrari για να κανουμε την καθημερινή μας βόλτα αλλα συμβιβαζόμαστε με ένα αμαξι που μας αρεσει και μπορούμε να το αποκτήσουμε. Πρεπει να αφήσουμε τους εαυτους μας να ερωτευθουν...Επισης πρεπει να αγαπήσουμε την πόλη μας για να μας αγαπήσει και αυτη αλλα και οι Κατοικοι της :) Απλώς χρειάζεται να καταλάβουν πολλές κοπέλες οτι ο Πριγκηπάς ο ξανθός ψιλός με μπλε ματια και το τελειο σωμα και με την άμαξα δεν υπάρχει και αμα υπάρχει απλα έχουν απειροελάχιστες πιθανότητες να τον βρούν(αυτό ισχύει και για τους αντρες αντιστοιχα που ψαχνουν την αντιστοιχη κοπέλα).Χαλαρώστε , απελευθερωθειτε και απολάυστε τις στιγμές . Το Κιλκίς δεν είναι αντιερωτικό επειδή δεν έχει θάλασσα ή πυργο του eiffel αντιερωτικό γίνεται απο τους κατοικους και τον τρόπο ζωής που επιλέγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιώργο, τα λες ωραία και σε πάω.

      Συμφώνω σε μεγάλο βαθμό με την τοποθέτηση σου.

      Νομίζω ότι πολλοί φορτώνουν πολλά αδίκως στην πόλη τους, παίζοντας κρυφτούλι με τον εαυτό τους.

      Σε ευχαριτώ για την αρωγή σου στην έρευνα.

      Διαγραφή
  4. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου έκανε κλικ η υπόθεση, για την λάθος προσέεγιση της...
    1. Η έρευνα πρέπει να επεκταθεί στην επαρχία <> του Ν. Κιλκίς δλδ στα χωριά. Θα βρεις πιστεύω ανθρώπους που αν τους ρωτήσεις από που είναι ακόμη και στην Αθήνα να έτυχε να βρίσκονται θα σου πουν από την Ευκαρπία παράδειγμα... όχι από το Κιλκίς, γιατί; Αν ασχοληθείς ώστε να το εξηγήσεις θα το κάνω και εγώ :)
    2. Οι περισσότεροι από εμάς τους αγροίκους όταν είμαστε σε άλλο μέρος εκτός Κιλκίς <>, γιατί;
    3. Για το αν υπάρχουν ενδοιαφέροντα όσο με αφορά, υπάρχουν και πολλά μάλιστα...αλλά αν δεν μάθεις κάτι από τις ειδήσεις η το facebook-twitter δεν ισχύει...Πήγε κανείς άραγε μόνος η με την κοπέλα τους εκτός από τσάρκα μέχρι το δάσος του Αναβρυτού; ξέρει κανείς που πέφτει η Μαυροπλαγιά και ότι στα 10χμ από εκεί είναι η Ροδόπολη; ξέρει ότι έχει λίμνη στα Θεοδωράκια;... Πάλι καλά που έμαθαν κάτι για την λίμνη του Σκρα τώρα τελευταία μερικοί αν και ευθύνονται οι Παίονες γι αυτό(και αναρωτιέμε γιατί θέλουν να αποσχισθούν)
    4. Γυναίκες... λίγο υπομονή ακόμη θα συστήσω μερικά χρόνια :) τι εννοώ; αυτές που τώρα νοιαζονται μόνο για το cm των τακουνιών τους και ότιδήποτε άλλο δεν νοιάζει κανέναν σοβαρό άνδρα (πτυχία-ντοκτορά-όνειρα ότι ζουν στο κάπρι όλο τον χρόνο) σε λίγο οι γονείς τους θα τις παραχωρούν χωρίς την συγκατάθεση τους σε μορφή δώρου ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και εκείνες...
    Υ.Γ Βαριέμε να κοιτάξω την ορθογραφία οπότε συγχωράτε με :)
    Υ.Γ2 Επέκτεινε την έρευνα εκτός πιάτσας για να μην απογοητευτείς εντελώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Φώτη, σε ευχαριστώ για τον αναλυτικό σου σχολιασμό.

      Φοβάμαι όμως ότι έχεις παρεξηγήσει λίγο τα λεγόμενα μου.

      Δεν εννοούσα ότι όλοι οι Κιλκισιώτες δεν εκτιμούν την πόλη τους, ούτε ότι οι Κιλκισιώτες μειονεκτούν, ούτε ότι το Κιλκίς δεν έχει θετικά στοιχεία.

      Υπάρχουν Κιλκισιώτες πραγματικά δεμένοι με τον τόπο τους (ειδικά στα χωριά).

      Προσωπικά δε θεωρώ τον εαυτό μου ούτε τους συντοπίτες μου αγροίκους και πιστεύω ότι το Κιλκίς έχει θετικά στοιχεία ως νομός. Επίσης δε διαχωρίζω τους Κιλκισιώτες από τους μη Κιλκισιώτες και τους επαρχιώτες από τους μη επαρχιώτες.

      Δεν ασχολήθηκα με τα χωριά του Κιλκίς γιατί δεν έχω άποψη. Οι παραστάσεις μου είναι μέσα από την πόλη. Δεν τα σνομπάρω, απλά δεν έτυχε να έχω εικόνα.

      Δυστυχώς όμως νομίζω ότι είναι μια πραγματικότητα ότι μεγάλη μερίδα νέων που ζουν στο Κιλκίς (ηλικίας 16-30) δεν εκτιμούν καθόλου το Κιλκίς. Μπορεί να έχω άδικο. Απλά στις δικές μου συναναστροφές, μεγαλώνοντας εδώ το συναντούσα κατά κόρον.

      Πολλοί έχουν μια μαύρη εικόνα για την πατρίδα μας.

      Σε ότι αφορά το θέμα του έρωτα στο Κιλκίς: Τυχαίνει να ακούω παράπονα από τις Κιλκισιώτισσες για τους Κιλκισιώτες και το αντίστροφο. Επίσης, αν και βγαίνω πολύ με διαφορετικές παρέες, σπάνια έχω πετύχει φάση καμακιού.

      Μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τους περισσότερους και να κάνω λάθος. Δεν είμαι απόλυτος.

      Πάντως, στόχος του κειμένου ήταν να στηλιτεύσει την ευκολία με την οποία πολλοί ( και εγώ μέσα σε αυτούς κατά καιρούς) κατηγορούμε άδικα την πόλη μας για τις ελλείψεις μας ώστε να αποφύγουμε (συνήθως όχι απόλυτα συνειδητά) να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας.

      Επιπλέον, να παροτρύνει τους ανθρώπους να ξεχωρίσουν τα θετικά στοιχεία του τόπου τους και να προσπαθούν να αναπτύξουν ένα δεσμό με αυτήν, γιατί είναι όμορφο.

      Τέλος, πραγματικά αναρωτιέμαι τι κακό συμβαίνει με τη μάχη των δυο φύλων.

      Γιατί υποψιάζομαι ότι κάτι κακό συμβαίνει.

      Και πάλι σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου.



      Διαγραφή
  5. Δεν θα συμφωνησω με τον φιλο που λεει οτι ψαχνουν για μπραντ πιτ και τζολι αντιστοιχα. στο κιλκις εχει ομορφες γυναικες και μια χαρα αντρες πιστευω. σου παραθετω μια ατακα που ακουσα απο εναν συμπατριωτη κιλκισιωτη και πραγματικα γελασα. στο κιλκις για να εχεις γκομενα πρεπει ή να εισαι ποδοσφαιριστης ή να εχεις μαγαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

      Αυτές οι καθιερωμένες απόψεις μου έδωσαν το ερέθισμα για το κείμενο. Και εγώ έχω εκστομίσει αυτή τη φράση.

      Η ατάκα "στο Κιλκίς για να έχεις γκόμενα πρέπει ή να είσαι ποδοσφαιριστής ή να έχεις μαγαζί." ακούγεται πολύ στην πιάτσα.

      Προσωπικά πιστεύω ότι περιέχει δόση αλήθειας.

      Είμαι επιφυλακτικός όμως όταν ερευνούμε τις σχέσεις των δυο φυλων γιατί τα πράγματα είναι πολύπλοκα, αν και φαίνονται απλά.

      Δυνατή ατάκα! Να 'σαι καλά.





      Διαγραφή
  6. Ωραίος στόχος και μια χαρά οδηγεί σε αυτόν ο επικοδομητικός προβληματισμός των σκέψεων που κάνεις γύρω από το θέμα. Και η αντι κατανόηση χρειάζεται θα έλεγα για έναν επικοδομητικότερο διάλογο... περιμένω το τρίτο μέρος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Φώτη!

      Εννοείται ότι είναι όμορφο να συζητάμε για ενδιαφέροντα θέματα και σε ευχαριστώ που με βοηθάς να σκεφτώ ευρύτερα μοιραζόμενος τις σκέψεις σου μαζί μου.

      Κάθε σχόλιο δίνει πολύτιμη δύναμη στον ντετέκτιβ Κλαβίτο να συνεχίσει την έρευνα του, ξεπερνώντας το αδιέξοδο του.

      Η αλήθεια είναι ότι το αρχικό μου πλάνο ήταν να τελειώσω την ιστορία στο δεύτερο μέρος, χωρίς κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα, απλά αφήνοντας τον προβληματισμό να αιωρείται.

      Ωστόσο, μετά από συζήτηση με κάποιους αναγνώστες ίσως ο Κλαβίτος οφείλει να μην παραιτηθεί μέχρι τη λύση του μυστηρίου.

      Διαγραφή
  7. Νομιζω ειναι απλο.Επειδη οι κοπελες μεγαλωσαν στο "χωριο" και δεν εχουν καμια ιδεα τι σημαινει ανταγωνισμος, εχουν σηκωσει ψηλα τον αμανε και την εχουν δει πριγκιπισσες. Μολις μια απο αυτες κατεβει θεσσαλονικη η αθηνα και αντιληφθει την πραγματικη της αξια, δες τι ωραια στρωνει. Ο κλασσικος ορισμος της χωριο - ντιβας που μπουχτησε με τους ξενερωτους κιλκισιωτες, και ψαχνει να βρει καποιον ποιο cool εκτος κιλκις και αν μπορει να φυγει κιολας να φυγει. Ειναι εκεινες οι γκομενες που περπατανε και δεν σε κοιτανε καν (γιατι εισαι πολυ χαμηλος για τα γουστα τους) και οταν πετανε τα βυζια τους εξω και τα κοιτας σε λενε ανωμαλο. Οταν ερχεται κοπελα και σε κολλαει και οταν φτανει στην ερωτηση "απο που εισαι;" Και της απαντας απο εδω απο το κιλκις, και στραβωνει η μαπα της λεγοντας "απο το κιλκιιιιιιις; μμμμφφφχχ"

    "Φωτια και τσεκουριιιιι :P


    ΥΓ. Υπαρχουν παντα και οι εξαιρεσεις αλλα ειναι ποιο σπανιες και απο τετραφυλλο τριφυλλι.

    ΥΓ2. Φταιμε και μεις βεβαια...Οταν σε καθε χωριοντιβα αντιστοιχουν 15 λυσσασμενοι που την κυνηγανε σαν τα σερνικα την θηλυκια την σκυλα οταν σερνει, ε δεν ειναι επομενο να την δει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λες να είναι κυρίως θέμα προσφοράς και ζήτησης φίλε Vorron, ε;

    Ο Κλαβίτος σε ευχαριστεί για την τοποθέτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα ναι. Σκεψου. Ενας πωλητης υπολογιστων στο κιλκις θα πουλησει ενα μηχανημα 20% ποιο ακριβα απο ενα καταστημα στην θεσσαλονικη. Γιατι; Γιατι στην θεσσαλονικη υπαρχουν περισσοτερα καταστηματα, αρα και περισσοτερος ανταγωνισμος. Ενω στο κιλκις με λιγοτερο ανταγωνισμο ανεβαινει η τιμη. Ακριβως ετσι λειτουργει και με τις κοπελες. Προσφορα και ζητηση ακριβως.

      Διαγραφή
  9. Πιστεύω ότι έχει δόση αλήθειας. Θα μας το επιβεβαίωνε και ο Adam Smith...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμείς φταίμε οι άνδρες. Είμαστε μουνόδολοι και σαβουρογάμηδες. Το φαινόμενο διακρίνεται εντονότερα σε μικρές πόλεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μμμ.. Άντρας με διάθεση αυτοκριτικής... Σπάνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βλέπω συμφωνούμε σε πάρα πολλά αλλά δυστηχώς δεν βλέπω και μια γυναικία άποψη... Πρέπει στο Κιλκίς να αλλάξει η νοοτροπία και η ψυχολογία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Γιώργο, ο Κλαβίτος εκτιμά τη συμπαράσταση σου.

      Νιώθω χαρά γιατί τα σχόλια ήταν πολλά και ενδιαφέροντα αλλά με στεναχωρεί το ότι δεν υπάρχει ούτε ένα γυναικείο σχόλιο.

      Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε και την άλλη πλευρά γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε από τον Άρη και αυτές από την Αφροδίτη.

      Διαγραφή
  13. Σχόλιο αναγνώστη σε αναδημοσίευση του κειμένου στη ηλεκτρονική εφημερίδα "Γνώμη Κιλκίς":

    Φίλε μου οι σοφοί Πόντιοι έχουν την τέλεια έκφραση-περιγραφή-κριτική για τους νέους που σνομπάρουν τον τόπο τους. Είναι η ενέργεια-ατάκα του σαλίγκαρου μόλις βγαίνει από το καβούκι του: "φτου κι απόθεν εξέβα" (φτου, κι από πού βγήκα!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν γνωρίζω πολλά για τις σχέσεις στην επαρχία, αλλά σίγουρα είναι διαφορετικές από την πόλη. Μόνο και μόνο οι επιλογές -αλλά και οι πειρασμοί- που έχεις σε μια πόλη αρκουν για να αλλάξουν τις συχνά εύθραστες ισορροπίες. Χώρια τα στερεότυπα που συνήθως στην επαρχία γνωρίζουν εξάρσεις και εκδηλώνονται συχνότερα.

    Για το καμάκι που λες, νομίζω ότι γνωρίζει ισχυρές τάσεις απαξίωσης. Και δεν εννοώ καμάκι τύπου Στάθη Ψάλτη. Λίγο το Facebook, λίγο η μιζέρια, λίγο η έλλειψη αυτοπεποίηθησης, λίγο οι άσχημες συμπεριφορές και των δυο φίλων, φτάνουν και περισσεύουν. Υποθέτω ότι κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο Κιλκίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση, φίλε μου Kanthare!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μεγαλες προσδοκιες απο γυναικες που δεν εχουν να δωσουν ΤΙΠΟΤΑ περα απο μια κοντη φουστα. Μη τρωτε κουτοχορτο, στο Κιλκις περνας καλα αρκει να ξερεις που να χωθεις. Τα μικρα μυξιαρικα αγαμητα, ακαβλα κοριτσακια φυσικα ζηταν λαγους με πετραχιλια. Μη ψαρωνετε,φτυσιμο σε αυτες . Το ψωμι ειναι αλλου και το τρωμε λιγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τάκη, έρχομαι στο blog σου από το σχόλιο που έκανες σε ένα δικό μου αρθράκι για την επαρχία / http://www.zenhabits.gr/athina-eparxia-enas-xronos-meta/
    Γέλασα με μπόλικα σημεία και στα 2 σου άρθρα! Καλό αυτό! Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν είχες και σοβαρότατα σημεία αναφοράς.
    Ελπίζω να τη βρείτε την άκρη!
    Εσείς οι νέοι και ωραίοι (χωρίς να είναι απαραίτητο να είστε κάτι από τα 2 βασικά..) οργανώστε καμιά λέσχη που θα μπορείτε να μαζεύεστε αγόρια - κορίτσια, να ανταλάσσετε γνώμες, και να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν. Πράγματα που να έχουν ενδιαφέρον, και οπωσδήποτε με κάποιο τρόπο να σας πηγαίνουν μπροστά. Ανάγνωση βιβλίων, χορός, κινηματογράφος, κατασκευές, ενέργειες για κοινωνική αλληλεγγύη, και λίστα ολόκληρη θα μπορούσα να γράψω, αλλά έχετε κι εσείς φαντασία, είμαι σίγουρη! Και το διαδίκτυο μπορεί να δώσει πολλές ιδέες από άλλες επαρχιακές πόλεις που όλο και κάτι κάνουν για να περνάει όμορφα η ώρα... Μπορεί επίσης ο καθένας σας να βγάλει τα ταλέντα του στη φόρα, και αν είναι κάτι που ενδιαφέρει τους υπόλοιπους, να 'διδάξει' ο ίδιος την ομάδα γύρω από αυτό.
    Φροντίστε απλά να έχει προς όλα τα άτομα, αγόρια +κορίτσια, τον απαραίτητο σεβασμό / από την πρώτη κιόλας μέρα μέχρι όσο πάει. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ευθύνη αυτού/αυτών που θα το ξεκινήσουν και θα πιστέψουν πραγματικά σε αυτή την ενέργεια. Οι 'πέφτουλες', που ψιλοσίγουρα θα κάνουν την εμφάνισή τους, θα πρέπει να προειδοποιούνται ότι ο πραγματικός σκοπός της λέσχης είναι άλλος και αυτή η συμπεριφορά που μπορεί να διώξει άλλα άτομα, δεν θα γίνει ανεκτή, και αν συνεχίσουν θα μένουν εκτός. Τίμια, ορθά και κοφτά. Για να ξέρει ο καθένας, ενδιαφερόμενος ή μη, τι μέλει γενέσθαι με τη λέσχη σας.
    Αν είναι να ταιριάξουν 2 άνθρωποι από εκεί μέσα, με το καλό! Απαγορευτικό φυσικά και δεν είναι. Απλά καλό είναι να μην είναι το βασικό κίνητρο...
    Νομίζω θα μπορούσε να βγει μια ωραία παρεούλα από όλο αυτό, που θα ενώσει ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω στην όμορφη επαρχιακή σας πόλη! Και αν / όταν στρωθεί κάπως έτσι, θα μπορεί να προσελκύσει και καινούριους!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βούλα, εύστοχες οι προτάσεις σου. Πρέπει να νικηθεί η αδράνεια που κάνει τους ανθρώπους να βαλτώνουν.

      Διαγραφή